722x380

Concert Walk – en konsertpromenad på Konstepidemin i Göteborg

Concert Walk – en konsertpromenad på Konstepidemin i Göteborg

(in Swedish only)

Concert Walk är ett skräddarsytt event – skapat av Anna Berit Asp Christensen, konstnärlig ledare för den danska ensemblen SCENATET – som är unikt för varje plats. Under årets upplaga av GAS-festivalen har vi fått den stora äran att få presentera detta i Göteborg!

Concert Walk är ett koncept där musik och platsspecifika ljud från urbana miljöer och naturen möts. Rent praktiskt är det en musikpromenad, där publiken tas med på en stillsam promenad. Längs vägen sker kortare musikaliska nedslag, och den omgivande miljön blir lika viktig som de musikverk som ensemblen framför. Tanken är att göra det informellt och enkelt att delta, och att sänka de trösklar som ibland omger den samtida musiken.

Eller med Anna Berits egna ord:

”Med utgångspunkt i Konstepidemins historia och den vackra miljön, har vi skapat en Concert Walk där små musikaliska överraskningar dyker upp på några utvalda platser i området. Publiken bjuds med på en kollektiv vandring genom det unika ateljéområdet med underfundiga, säregna och också väldigt olika miljöer som denna eftermiddag kommer att fungera som ram för åtta helt unika musikaliska konstverk.” – Anna Berit Asp Christensen

Concert Walk äger rum på Konstepidemin, med start utanför Bergrummet, lördag den 6 oktober kl 16:00. För att det ska bli en så bra upplevelse för publiken är det en maxkapacitet på 40 personer, så det är först till kvarn som gäller.

Biljetten kostar 100 kr ordinarie (50 kr för student) och bokas här: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc7I0w1hkCcJLyqXSzv-f0BHbhnXSFVLWr7OZVvRO-gXvgoGA/viewform

Tänk på att klä er efter väderleken. Concert Walk passar inte för dig som har svårt för att gå eller för dig som har barnvagn.

Hoppas vi ses den 6 oktober på Konstepidemin!

Läs mer om Concert Walk och SCENATET på här.

Posted in

Since 2011, Dag is one of three the co-owners of Gothenburg based production company Producentbyrån. Producentbyrån is a team of producers and project managers working with various artists, companies, festivals, conferences and projects in performing arts, both in Sweden and internationally. Dag has a background as a sound technician and also works as a composer and musician for separate works, film and performing arts productions. Dag works with the GAS-Festival’s communication and graphic design.